Aug 292015
 

Werkkamer

De werkkamer is intussen gestuukt en geschilderd en in gebruik genomen. Binnen vensterbankjes hieronder zijn gemaakt van beton, dit hebben we ter plekke gestort. Hier hebben we een bekisting voor gemaakt. Het resultaat is wat ons betreft erg geslaagd.

Deze kamer is nog niet klaar, de vloer moet er nog in en dit wordt straks in een keer aangekocht en gelegd beneden. De hardstenen vloer moet dan helemaal doorlopen naar de woonkamer, keuken, wc , hal en werkkamer. De deuren zullen pas op het laatst gemaakt worden als de vloer erin ligt zodat de exacte hoogte van de deur gemeten kan worden.
Als tijdelijke bedekking van de zandcement dekvloer hebben we stucloper erin gelegd, zodat wij ook gestimuleerd blijven om onze droomvloer erin te leggen op termijn.
De plafond lampjes zullen we ook nog uit moeten kiezen.

 

Vide en hal boven
We hebben afgelopen periode goede stappen gemaakt met de vide en de hal boven.  Het plafond is dicht gemaakt met gips en de naden zijn gestuukt.  De vlizo trap zit er ook in naar de zolder en daar is zelfs licht aangelegd!

 

Domotica
Al het elektra/licht/netwerk van de woning is intussen ook aangelegd. We hebben laatst zitten rekenen hoeveel draad er in is gegaan… 2 tot 3 km stroom draden, 300 meter netwerk, 100 meter glasvezel zal nog aangelegd worden. We laten alle lampen, schakelaars en netwerk, centraal binnen komen in de meterkast. Daar maken we een server ruimte waar een en ander van de woning aangestuurd kan gaan worden. Zelf geprogrammeerde domotica dus.

Een kant en klaar systeem aankopen is kostbaar en/of heeft zo zijn limitaties.Daarnaast kan je dit doorgaans niet zelf aanpassen als je iets nieuws wilt uitproberen. Gezien wij beide vrij technisch aangelegd zijn is een keus voor een zelf geprogrammeerde domotica dan ook snel gemaakt.

De meterkast komt zeker nog een foto van maar het is nu nog niet klaar en het is rommelig… Alles zit nog los en is niet aangesloten en vastgezet… Het vastmaken van alle buizen doen we pas als alle buizen geplaatst zijn dan kunnen we gaan bekijken hoe we dit netjes monteren in de meterkast. Op een later moment zullen we de bedradingen ook gaan aansluiten.

Gordijnen prototype
We wilden graag iets hebben waar de gordijnen “in verdwijnen” en niet ergens op een hoopje in een hoek komen te hangen.
Natuurlijk hebben we rond gezocht naar mogelijkheden hiervoor maar dit kost al gauw 700 euro per raam. Dit zou dan zomaar uitkomen op een knappe 7.000,00. Dit is natuurlijk ‘een beetje’ duur…
Een alternatief was om geen gordijnen te hebben maar een intelligent raam welke uit zichzelf verduisterd.. Heel erg mooi natuurlijk maar dat is ook ‘een beetje’ duur….

Gelukkig zijn wij ‘een beetje’  handig en hebben zelf een systeem in elkaar gezet hiervoor.
Eerste prototype haalt succesvol een paar kilo van de grond en zet dit weer neer.
De gordijnen worden straks opgevouwen in de muur.
Zoals jullie kunnen begrijpen is ook dit systeem straks centraal aangesloten om aangestuurd te kunnen worden per raam/gordijn met een telefoon bijvoorbeeld.


Grondbuis en ventilatie
We hebben de grondbuis besteld en diverse offertes opgevraagd bij grondbewerkingsbedrijven om deze 50 meter lange buis in te graven. Tevens zal er ook een deel onder de woning nog gegraven moeten worden. De buis dient uit te komen in de technische ruimte midden in de woning.

Er zijn bedrijven gespecialiseerd om de grond weg te zuigen, het grondzuigen,  i.p.v. graven. Gezien wij op kleigrond zitten is graven een vervelende bezigheid. Zeker ook omdat we onder grondwaterniveau aan de slag moeten. Het grond zuigen lijkt hierin de beste oplossing te zijn.

We hadden het graafwerk onder de woning eigenlijk al klaar willen hebben voordat de vloer erop gelegd werd maar we hadden toen nog een stevige vorstperiode van een paar weken waardoor er geen enkele schep de grond in kwam! Toen kwam al snel de vloer en deze levering konden we niet meer verplaatsen… Dus daar zit je dan met je mooie plannen!

De grondbuis is onderdeel van de balansventilatie in de woning.

08-2015 grondbuis

%d bloggers like this: