Bouwboek – einde van week 14 – Zonnepanelen, garage , DIY bouwlift en moestuin

Al die keuzes die wij moeten maken maakt het niet makkelijker wat wij als eerste gaan oppakken. Wij zijn vol enthousiasme gestart aan de garage en toen begonnen de mooie dagen. Droog en zonnig. Voor de zonnepanelen in de woonkamer was het bijna te zielig dat ze nog steeds binnen staan!
Die garage kan ook in de avond en met slecht weer verder afgemaakt worden… dus de keus is gemaakt en de garage ligt weer een beetje stil.

Wij hebben onze ladder omgebouwd tot  bouw lift om de 16 zonnepanelen naar boven te brengen.  Geheel op eigen risico als je het in elkaar zet. Wij hebben eerst diverse testruns gedaan met en zonder gewicht in de bak om te zien of alles goed zou verlopen.

Garage
Wij hebben al het materiaal om de garage af te maken. Nu nog tijd vrij maken en wij kunnen gaan inrichten. De 2 componenten epoxy vloer, verf voor de muren en de elektra hebben wij al liggen.

Voorkant van de garage is bijna klaar nog een paar planken.
Er is voor de helft bestraat tot aan de garage deur. Het garageplafond zijn alle schroefgaatjes/ naden gevuld en geschuurd zodat er straks een mooie glad resultaat zichtbaar blijft als het wordt geverfd.

03-2014 RVoorzijde garage bijna klaar

Moestuin

Tweede verhoogde bak hebben wij in elkaar gezet en gevuld met frambozen en aardbeien. Hier hebben wij oud geknipt hout uit de tuin versnipperd en gebruikt als bodembedekker.

03-2014  Moestuin Frambozen

03-2014 Moestuin aardbeiden

De eerste zaailingen en bollen van het bloemenveldje beginnen al voorzichtig te groeien.

Insecten hotelletjes

Dieren
Tot slot hebben wij  gisteravond een egel door onze tuin zien wandelen, super gaaf! Nu snap ik waarom onze kat soms zo onrustig doet! Egels zijn niet de enige gebruikers van onze tuin. Onlangs met het verplaatsen van wat stenen zaten daar kleine watersalamanders onder te schuilen. Die laatste steen hebben wij maar even laten liggen.
Wij horen ook met regelmaat een zanglijster zingen. Ik liep laatst wat rond in de tuin en ik vind een kerkhof aan slakkenhuisjes zou dit de plek zijn van de zanglijster om te eten? Wie weet.