Aug 082014
 

Ventilatie
Binnen zijn we klaar met het aanleggen van de ventilatie. De verdeelkasten zijn opgehangen en de buizen zijn hierop aangesloten. Afhankelijk van de lengte van een buis moet er een restrictie ring erin gemaakt worden.
De grootte van deze restrictie ringen is berekend door de leverancier van de ventilatie.

We wilden eerst alles van de ventilatie helemaal afmaken. Alleen we merken beiden dat we graag willen dat de woning binnen er af uit komt te zien. Voor het ventileren hoeven we het ventilatiesysteem niet werkend te hebben. We zijn wel nagenoeg kierdicht waardoor het ventileren wel erg belangrijk is en dit kan ook door een paar ramen open te zetten.
Op deze manier worden onze uitgaven voor de komende periode verschoven naar de binnenafwerking.

Elektra
De volgende stap om de binnenafwerking af te ronden is om de positie van alle stopcontacten en lichtschakelaren en lichtpunten te bepalen.
Voor het plaatsen van stopcontacten zijn er standaarden en dit hebben we gehanteerd. De hoogte van de stopcontacten bij de vloeren zit op 30cm. Zo kan je met het stofzuigen bijvoorbeeld niet het stopcontact beschadigen.
Op lange muren is de afstand van stopcontact tot stopcontact ongeveer 3 meter.

We willen straks ook graag alle verlichting met de Ipad kunnen bedienen. Hiervoor dient wel de elektra zo aangelegd te worden dat elke licht schakelaar afzonderlijk bediend kan worden. Het aanleggen van de elektrabuizen vergt wat extra denkwerk. Elk lichtpunt welke apart geschakeld kan worden krijgt ook een nummering. Er wordt genummerd in de inbouwdoos en op de elektrabuis welke in de meterkast uit komt. Zo weten we straks met het installeren van de domotica welke schakelaar voor wat dient.

08-2014 - Elektra aanleggen 4

Isolatie en Gipsplaten
De latten zijn besteld en onlangs gebracht. Als de elektra erin zit kunnen we starten met de isolatie in de plafonds en om het regelwerk voor de gipsplaten te maken.

Het zijn nog maar een paar stappen en binnen ziet het er netter en meer af uit!

08-2014 Stapel latten

 

 

 

 

 

%d bloggers like this: