Bouwboek – einde van week 4 – Garage en de vide is dicht! – 2014

Isolatie

Wij hebben 2800kg  glaswol isolatie laten bezorgen en een deel daarvan zit nu in het garagedak verwerkt.
Glaswol verwerken is wel 1 van de meest rottige klusjes die wij moeten doen! Wij stellen dit dan ook graag uit als het even kan. Je moet een bril, een masker op , handschoenen en iets met lange mauwen aan om niet te veel last te krijgen van de enorme jeuk en roodheid van de glaswol op je huid als je het plafond aan het volstoppen bent hiermee.

 

Garage

De garage heeft nu al onze aandacht zodat wij straks een fatsoenlijke werkplaats hebben om de keuken , de binnendeuren en kozijnen te gaan maken. Wij kunnen nu normaal naar de garagedeuren lopen, niet meer springend naar binnen over een geul heen, nu er 1 kuub zand bijgekomen is om het op te hogen tot de drempel. Dit kunnen wij nu gaan bestraten.
Wij zijn in de avonden voornamelijk bezig met het schuren / lakken van het rabat wat op de twee openslaande deuren gaat komen. Binnen is het dak nu volledig geïsoleerd met glaswol en met dampwerende folie en de latten voor de bevestiging van de gipsplaten zitten er tegenaan. De gipsplaten liggen al klaar alleen wij wachten nu op de gipsplaten lift welke wij online hebben besteld.
Aangezien de garage een werkplaats wordt moeten er wel stevige houten platen tegen de muren aankomen welke je ziet op 1 van de foto’s hieronder.  Je kan dan nog eens zonder problemen wat ophangen bijvoorbeeld.

 

Vide is dicht

De vide hebben wij dicht gemaakt omdat wij de ruimte erboven uitstekend kunnen gebruiken om 2 of 3 kamers erbij te maken ?
Maar nee… dat is niet de reden. Er moest boven in de vide 1 raam worden vervangen welke door vandalisme kapot is geschoten toen we hier nog niet woonden. Het plafond moet ook nog afgewerkt worden, latten , gipsplaten, lampjes, draden en witten …

Wij konden kiezen voor een steiger… Alleen deze moet dan wel een paar meter hoog opgebouwd kunnen worden. Kopen van een steiger is niet goedkoop en huren is ook niet echt goedkoop en praktisch (ophalen en op tijd terug brengen enzovoorts). Het opbouwen en afbouwen van een steiger zitten wij beide niet op te wachten aangezien de vide  2 dwarsbalken heeft waardoor de steiger dan 3x op en af gebouwd moet worden.

Wij dachten: Is het dan niet praktischer / goedkoper / veiliger en uiteindelijk sneller om een tijdelijke vloer te maken van wat houten platen en balken…
Keus was makkelijk toen wij zagen dat het 490 euro zou kosten en het hout was een week later in huis. Mijn vriend en zijn vader zijn een ochtendje bezig geweest om de vloer te maken.
Straks als wij klaar zijn met de afwerking van het plafond wordt de vloer weer afgebroken en de houten platen worden dan gebruikt in de technische ruimte of in de garage tegen de muur aan. De balken hebben wij nog geen plannen mee maar dat komt vast goed!

 

Interview HuisvolEnergie

Wij hebben een drukke en leuke ochtend gehad met de filmploeg van Huisvolenergie.
Erg leuk en wij zijn zeker benieuwd naar het filmpje wat er uit moet rollen. Wij zijn geïnterviewd op onze tijdelijke vloer in de vide, een plek waar wij in de toekomst nooit kunnen gaan zitten.