Bouwboek – einde van week 40 – Kast verplaatsen, kozijnen, rabat afwerking

De waskamer

De waskamer is geverfd en de tegels zijn geplaatst. Nu moeten de waterleidingen (2 stuks i.v.m. hotfill) , afvoer, elektra en verlichting aangesloten worden. We hebben van een aantal platen MDF een kast in elkaar gezet en geverfd waar de wasmachine en de droger in komen te staan. De kast isoleren we nog met goede geluidisolatie zodat er geen geluidsoverlast is in de rest van de woning.Vandaag is de kast op zijn plek gezet en deze bleek te groot te zijn om in de kamer geplaatst te worden. Klein meetfoutje dus… We hebben nu een stuk van de achterzijde gezaagd en weer terug erop gelijmd.

De wasmachine die we besteld hebben is een Panasonic NA-140VG4. Hotfill aansluiting en zeer zuinig. We wilden eigenlijk een iets kleiner model van deze serie maar die had dan weer geen hotfill aansluiting en was zelfs iets duurder.

We zijn geen dagelijkse wassers dus dit stapelt zich ook makkelijk op en zal de machine vaak goed gevuld zijn.

 

Rabat afwerking

10-2013 Buiten in de tuin rabat zagen

We zijn weer buiten aan de gang nu de verhuizing in zicht is. Het is wat raar misschien de zomer is afgelopen en we gaan nu pas buiten verder. We zijn afgelopen periode druk geweest om de woning zo ver te krijgen dat we erin kunnen. Het reizen begint zeer vermoeiend te worden en de dubbele lasten zijn ook niet echt prettig.
Bij alle ramen moest het rabat nog op maat gemaakt worden voor aansluiting muur/kozijn. Het zijn stukjes rabat van 15-17 cm.  Welke per stuk op maat gezaagd moeten worden, dit kost tijd. Het kost ons nog 1 weekend om het helemaal af te ronden bij alle ramen, nog 3 te gaan = 60 stukjes betekend nog ong. 3/4 planken van 3,5 meter verzagen.  Het rabat is bijna op, we hebben nog maar 6 planken liggen van 3,5 meter. Het is echt net genoeg…  Alle restanten wat we nog over hadden van de grote delen is ook al hergebruikt.

De verhuizing is in zicht! 

Het duurt niet lang meer en de verhuizing gaat echt van start. We reizen nu 2x per week heen en weer, paar nachten daar en een paar nachten hier. Dit doen we al 1,5 jaar en zal erg wennen worden als het niet meer hoeft. Wat een ontspannen zal dat geven! Toen we net begonnen met de bouw hadden we een keus, gaan we bij de woning “ kamperen”  in een tijdelijke woning / caravan of gaan we 2x per week reizen. We dachten toen niet dat het 1,5 jaar zou duren dat de woning zo ver zou zijn dat we konden verhuizen en hebben ervoor gekozen om te reizen. Achteraf hebben we hier wel spijt van en was het beter geweest om hier naast de woning te verblijven in een tijdelijke woning/caravan. We denken ook dat de woning dan al verder was afgebouwd. We hadden waarschijnlijk zelfs geld bespaard, dan was het 1x investeren tegen 1,5 jaar 2x per week 80km brandstof betalen. De auto waar we mee rondreden was ook echt niet zuinig. We hebben ook veel dingen niet kunnen doen omdat je niet ‘ even ‘ heen en weer kan rijden om wat klusjes te doen bij mooi weer bijvoorbeeld… Wij raden aan, mocht je voor deze keus staan, ga bij je in aanbouw zijnde woning wonen met tijdelijke voorzieningen!

De kozijnen
De herfst is in aantocht en we hebben dit jaar nog niet gelakt! Zo druk met de afbouw binnen geweest dat hier geen tijd voor was. Afgelopen week ben ik elke avond druk geweest met de kozijnen. Schoonmaken, licht opschuren, stofvrij maken en lakken. Het waren drukke dagen aangezien ik overdag ook gewoon fulltime werk. De helft is nu gedaan in 3 avonden. De kozijnen die veel te verduren hebben van het weer zijn als eerste gedaan natuurlijk. We hebben al wat aantasting doordat we te laat zijn, het is jammer. Het is een risico als je houten kozijnen hebt welke blank afgelakt zijn. Ook weer een les voor ons dat 1 laklaag, net aan een jaar meegaan op de onderdorpeltjes.

10-2013 Lange raam met rabat ernaast

10-2013 kozijn aangetast