Bouwboek – einde van week 52 – Samenvatting van 2013

Een jaar vliegt voorbij, wat hebben wij ook al weer gedaan…
Soms lijkt de bouw maar niet op te schieten. “Wat gaat het traag… ” Maar nu ik een samenvatting aan het maken ben doen wij  best veel werk nog en dat allemaal in onze vrije tijd… In de weekenden en avonden zijn we vrijwel altijd aan het klussen.

Januari en Februari 2013 zijn wij bezig geweest om de garage wind en water dicht te maken.
Er moesten alleen nog wat kozijnen en deuren gemaakt worden met hulp van mijn schoonvader, een ervaren timmerman.

 

Maart 2013 

Bezig geweest om houten waterslagen te maken. Onze eerste keus hierin was niet echt handig en de planken trekken krom. Wij hebben er nu een noodoplossing inzitten van betonplex. Weer op zoek naar mooie brede rechte planken. Wij zitten te denken aan een houtsoort welke zeer goed tegen water kan.

Wij zitten te denken om een bekisting ter plekke te maken en de waterslag van beton te maken… maar dit is alleen nog maar een idee… Zou het werken ?

 

April 2013 

Beide badkamers klaar maken voor het storten van de cementvloer. Afvoeren en waterleidingen aansluitingen, bad inbouwen, zwaluwstaartvloer erin, gipsplaten, vloerverwarming.

Vloerverwarming beneden is aangebracht. Helemaal klaar voor de dekvloer.

 

Mei 2013

De dekvloer is gestort.

 

Juni t/m September 2013

In deze prachtige zomermaanden zijn wij alleen maar binnen aan het klussen gegaan om het zo snel mogelijk af te maken zodat wij de basis af hebben om er in te gaan wonen. Wij zijn dus voornamelijk bezig geweest met de badkamer en het washokje om deze gebruiksklaar te krijgen.  In deze periode is er ook een betere tijdelijke keuken gekomen boven in een (toekomstige) slaapkamer. Nu onze tijdelijke keuken boven staat zitten we ons zelf beneden niet in de weg met het maken van de definitieve keuken.
Voor het warme water hebben we een kleine boiler aangekocht zodat we konden douchen en afwassen.

 

Oktober 2013

Toen was het zover we gingen Verhuizen! Verhuizen! Verhuizen!

Wasmachine-/droger kast is gemaakt door ons en op zijn plek gezet. Toen gingen wij buiten weer aan de slag bij het betere weer, rabat afmaken aan de gevels. Meerdere keren lakken van de kozijnen. Er is nu een kleine aantasting te zien, de kozijnen waren nog maar 1x keer gelakt vorig jaar.

In de zomer zijn we benaderd door Greenpeace Magazine dat ze een artikel over ons project wilden schrijven. Artikel is in de editie van oktober gepubliceerd. Artikel is hier na te lezen: http://www.greenpeace.nl/GPmagazine/GPM11/vanmij/

 

November 2013 

Boeidelen zijn binnengekomen. Wij hebben voordat ze werden bevestigd meerdere malen gegrond en gelakt.
Het huis krijgt een hele andere uitstraling met de witte boeidelen er tegen aan.

Wij zijn ambassadeur geworden van huisvolenergie voor de categorie nieuwbouw. Lees het juryrapport hier: http://www.huisvolenergie.nl/nieuws/piet-jacobs-en-quentin-wendy-smits-grote-winnaars-verkiezing/

 

 

December 2013 

Zonnepanelen zijn aangekocht. Bij een paar mooie dagen gaan wij ze op het dak plaatsen.
Resterende Isolatie voor in de binnen muren en plafonds hebben wij besteld en krijgen dit begin volgend jaar binnen.
Ventilatie berekening wordt momenteel uitgevoerd en gaan hier binnenkort mee van start.

Binnen zijn wij bezig om de kierdichting te optimaliseren.

12-2013 zonnepanelen