Bouwboek – einde van week 9 – Moestuin, Garage, Interview en open deuren dagen

Moestuin
Het begin is er. Verhoogde bak is gemaakt waar in gekweekt gaat worden en vooraan direct naast de oprit een bloemenveld.

03-2014 Moestuin begin 6

De tuin een jaar geleden en hoe het nu is.  Wat mij hier vooral opvalt is hoeveel de haag is gegroeid! Moeten we toch even de toppen gaan snoeien binnen kort…..  (het is al een kleine 4-5 meter hoog)
April 2013:
04-2013 Tuin vanaf slaapkamer

Maart 2014:
03-2014 Tuin vanaf slaapkamer

Garage
De gipsplaten zijn tegen het plafond aan geschroefd. Wij hebben hier een gipsplaten lift voor gekocht wat voor grotere oppervlaktes toch wel erg handig is.

03-2014 Garage plafond!

De garagedeur is eindelijk bekleed met rabat. Rabat is afgelakt op de deuren zodat het bij de de rest van de deuren past. In de deuren zit ook een laag glaswol en dubbele tochtstrippen.

03-2014 Deuren isoleren en bekleden

03-2014 Deuren bijna klaar .... verkeerd geteld bij zagen!

Intussen zijn wij ook druk bezig met het olieen van de rabat delen. Wij hadden er bij de aankoop van het rabat vorig jaar te weinig besteld. Wij hebben toen een partij nabesteld bij een andere leverancier maar deze ging failliet en wij hadden geen rabat binnengekregen maar wel betaald.
Toen gingen wij op zoek naar weer en andere leverancier, daar geweest en deze zou wel een offerte uitbrengen. Enige tijd later nog steeds niets ontvangen. Weer opzoek naar een leverancier… Gevonden en deze levert keurig op tijd. Dit is dus enkele weken terug geleverd.

De voorzijde van de garage en het dakopbouw achter kunnen afgemaakt worden komende weken.

03-2014 Achterzijde afmaken

Tegen alle muren in de garage zijn de platen hout bevestigd.

03-2014 Garage en platen tegen muren (1)

03-2014 Garage en platen tegen muren

Het begint op te schieten met de garage. Niet lang meer en de definitieve werkplaats is klaar! De vloer krijgt nog een Epoxy coating. Al het elektra moet nog aangelegd worden. Als dit klaar is kunnen wij de keuken, binnendeuren en kozijnen gaan bouwen in een prettige en warme werkplaats. Nu hopen dat er niet te veel gehobbied gaat worden in deze werkplaats 😉

Februari 2014 – Interview met Huisvolenergie

Open deuren dagen 2014
Dit jaar doen wij voor het eerst mee met de open deuren dag van Huisvolenergie op 24 mei en van Nationale Duurzame Huizenroute op 25 oktober.