Kitten – DIY

Wij hebben erg veel gekit in de woning en willen hier graag onze ervaringen delen. Het kitten op luchtdruk is vreselijk snel en wordt zelfs bijna leuk!

Kitten op luchtdruk
Iedereen kent de hand kit spuiten wel en wat een rot werkje is het dan…
Wij gingen al snel op zoek naar een oplossing om dit niet met de hand hoeven te doen en zochten iets wat niet te gek duur is voor een particulier.
Na wat rond zoeken in verschillende bouwmarkten zijn wij deze kitspuit op luchtdruk tegen gekomen voor 40-50 euro waar een normale kitbus inpast.

Afplakken, kitten en afstrijken
Plak het kozijn zeker eerst af als je weet dat je gaat kliederen … het scheelt zoveel tijd en irritaties achteraf. Als je het afgeplakt hebt en klaar bent met kitten en afstrijken kan je direct het tape eraf halen en er hoeft niet of nauwlijks schoongemaakt te worden.

Om het mooi en netjes af te strijken gebruiken wij een schuin afgezaagde elektrabuis zoals te zien is op de foto hieronder. Meestal wordt de kit voordat het afgestreken wordt bespoten met een sopje zodat het niet overal aan blijft plakken. Het is niet altijd nodig en wij hebben het voornamelijk zonder het sopje afgestreken.

Als je de elektrabuis in een goede hoek houd verplaats je het overtollige kit in de plekken waar nog te weinig zit tijdens het afstrijken.