Bouwboek – Einde van week 50 – isoleren, HWA, dhz kozijnen, rabat garage

Het isoleren van het platte dak is klaar… We kunnen het nu eindelijk warm houden binnen. Om het warm te houden gebruiken we een simpele bouwkachel totdat  de vloerverwarming en de overige elementen voor het warme water zijn aangesloten.

De isolatielaag in het dak bestaat uit 28cm glaswol. Daarna gaat er een folie overheen en deze plakken we luchtdicht met Isover Vario KB1 tape.

Garage

Deurkozijn van de garage staat in de lak en is intussen ook ingebouwd.  

We zijn nu bezig om het garage deurkozijn te maken voor 2 openslaande deuren. Het moet nog geschuurd en gelakt worden. 

Het rabat op de garage is klaar. We moeten alleen de waterslagen erin maken welke al klaar liggen. De verbinding van de bovenzijde van het rabat en de dakrand hebben we van rabat gemaakt. Eigenlijk een klein schuin dakje van rabat.

De waterslagen:
Gemaakt van Douglas.
Ze zijn nu 2x rondom verduurzaamd met lijnzaadolie.

HWA aanleggen maar nu permanent.

Het dak was zeker wel waterdicht alleen het water voerde zich af aan alle  van het dak. Nu niet meer.

De doorvoer boven de rode buis was ons eerste plan om door af te voeren. Dit stond tenslotte ook zo op de tekeningen. Alleen het  water verzameld zich in het midden van het dak waar het niet weg kan. Wij hebben daar een doorvoer gemaakt zodat het water er altijd af kan. De twee doorvoeren aan de zijkanten van het dak worden dichtgemaakt.

Waarom 2 rode buizen en geen gewone hwa?
De hoek is zo flauw dat een passende pvc bocht van 60mm niet te vinden was. Waardoor we een hele dure oplossing moesten toepassen of met wat creatief denken er zelf 1 maken. De buizen hoeven niet tegen zonlicht te kunnen aangezien ze achter het rabat verdwijnen. Enige eis is dat de binnenmaat 60 moet zijn.
Uiteindelijk kwamen op deze oplossing voor de flauwe hoeken en het werkt uitstekend. De verbindingen zijn afgekit.

 

We hebben zelf een verholen goot gemaakt van een lap EPDM welke we over hadden op het daken wat rest stukken hout. Het hout wordt nog gegrondverfd voordat het geplaatst wordt.

Deze goot komt in de hoek rechtop te staan waar dakpannen en rabat samenkomen. De lat welke er op de linkerkant op zit is dan ook een rabat lat waar het rabat op vast gespijkerd word.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *