Het loopt op rolletjes:
1. Meterkast is helemaal gereed om aangesloten te worden, de buizen liggen erin, de plaat ligt erop.
2. De trap is klaar om in elkaar gezet te worden. Dit willen we nog gaan doen voordat de woning er is op een mooie dag, dan wordt deze tegen de garage aan tijdelijk gemonteerd. Zo kunnen we het resultaat zien en als het stabiel genoeg is er even op en neer te lopen. Het enige wat nog moet gebeuren is het schuren en lakken hiervan.
3. De isolatie platen zijn geplaatst tegen de fundering aan.
4. Volgende week wordt de fundering dicht geschept met de berg klei, dit is een dag werk met een graafmachine. Tevens wordt er een drainage aangelegd.
5. Riolering dient nog steeds aangelegd te worden maar door het slechte weer en onze overdekte zwembad (de kruipruimte) konden we hier niet mee verder. Tevens lijkt het erop dat de sceptic tank te hoog ligt voor onze aansluiting.
6. Het ondersabelen gaat vlak voor de levering van de woning gebeuren.
Wanneer
De datum is geprikt wanneer de woning af is en geleverd gaat worden, dat is op de 21ste. Het duurt in totaal 5 dagen dat de woning helemaal staat, en de bouwer klaar is met zijn deel van het project.
Welke pannen en hout?
Welstand heeft al het materiaal goedgekeurd wat we hebben uitgekozen.
De dakpannen worden van Rode Monier Tuile Plat.
De gevelbekleding wordt Zweedsrabat van Douglas en Red cedar.
De dakpannen
Na deze 5 dagen gaan wij samen weer druk aan de gang om de ong. 1900 pannen erop te plaatsen. De bestelling van de pannen is gedaan en hopelijk komen deze op tijd aan.
Anders moeten we een deel van het dak alsnog afschermen met een dekfolie.
Waarom een deel van het dak? De voorkant van het dak is de dakhelling zo flauw dat er sowieso folie onder moet omdat de wind makkelijk onder de pannen kan komen en het geheel alsnog nat wordt.
De gevelbekleding
Zodra de dakpannen er allemaal op zitten gaan we starten met de gevelbekleding. Het blote isolatiemateriaal kan tegen weer en wind voor ong. 2 maanden. We hebben hiervoor express gekozen omdat we alles zelf willen doen, en ons niet in de vingers willen snijden met dit soort dingen.
Deze keuze heeft ons € 400,- meer gekost, dan de isolatie materiaal wat dit niet kan hebben.
Beste Wendy en Quintin,
Wat een onderneming! Maar aan de bouwtekeningen te zien moet het eindresultaat erg mooi gaan worden!
Zelf zijn wij ook al een paar jaar aan het zoeken op de woningmarkt, nu zijn wij door het zien van reportages over ecodorpen en bijvoorbeeld het project Aardehuis in Deventer wel steeds meer op zoek naar een ecowoning, het nadeel zijn vaak de lange wachtlijsten voor deze projecten en vaak is alles ook erg gemeenschappelijk, collectief opgezet, en weinig modern. Daarom spreekt jullie project ons erg aan, erg leuk om het hele bouwproces zo te kunnen en mogen volgen en we zijn erg benieuwd naar het eindresultaat! Nog heel veel succes toegewenst voor de komende paar maanden en voor daarna alvast heel veel woonplezier!
Met vriendelijke groet, Joost en Alien