Bouwboek – einde van week 22 – plaatsing casco

Het casco is in 4 dagen helemaal opgebouwd. Bij het plaatsen van de woning hebben wij zelf ook meegeholpen met diverse klusjes. Vastzetten van vloeren, een element op zijn plek houden, steiger op en af bouwen…

Voor meer foto’s, zie de tabblad bovenaan

Toen het huis stond en de bouwvakkers weg waren is de trap in elkaar gezet. Dankzij onze proeftrap is deze grote meteen goed geworden. Het was nog wel een hele klus toen deze eenmaal in elkaar stond in zijn geheel omhoog te krijgen en goed te plaatsen. Met wat stutte/duw-en-schuif werk is het met zijn tweetjes gelukt. (dus geen foto’s van het gestoei)

 

De platte dakbedekking
De platte dakbedekking hebben we zelf aangekocht en geprobeerd dit te
laten bezorgen terwijl de kraan er nog stond maar helaas de dakbedekking kwam 2 dagen te laat.

We hebben op zaterdagochtend net voor pinksteren, welke op zondag en maandag viel, gekeken of we een bouwlift konden huren. Dit kon alleen dan moesten we het om half 1 op zaterdag alweer terug brengen of verplicht de zondag en maandag huren en dinsdag terugbrengen.
Dat zou dan neerkomen op ong. 200 euro voor 3 dagen huur.

Dat vonden we te veel geld en hebben met resthout van de bouw een stellage gemaakt en vervolgens katrollen en touw (30 euro) gekocht en zo een hijssysteem gemaakt.
De dakbedekking hebben we uiteindelijk met mankracht op het dak gehezen.
De delen waren dan ook niet klein en licht, de grootste is 9,8m x 6,4m, even de trap op sjouwen zat er voor ons niet in.

 

De pannen
De leverancier vroeg of we de pannen voor de bouwvak wilden hebben?
Maar natuurlijk!
Gisteren, 31 mei, zijn de pannen geleverd en wel 13 pallets.

We hebben tevens een lier besteld welke tot max. 300 kilo kan, zo kunnen we het dak gaan bedekken zonder dat je rekening moet houden met de huurperiode en de kosten die daaraan verbonden zijn.

De gevelbekleding
De gevelbekleding is aangekocht en wordt volgende week of de week daarop bezorgd.
De gekookte lijnolie (50liter) / terpetijnolie en bolkop ringnagels zijn besteld en onderweg.

De kleinere dingen
– Voorste hoeken waren er achterste voren op geplaatst en er is toen gekozen voor de makkelijkste weg de punt eraf halen en het  resterende gat weer opvullen.

Dezelfde hoek maar dan aan de andere kant en dichtgemaakt door ons, nu moet er alleen nog een houtvezelplaat tegenaan gemaakt worden.

– Intussen is de stoppenkast ook onderweg, zodat de stroom eindelijk volgende week of de week daarop aangesloten kan   worden! Hoeven we geen generator meer neer te zetten, wat een feest!

– We kunnen ook gaan beginnen met de laatste isolatielaag tegen de fundering aan, de platen zijn binnen.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *