Bouwboek – einde van week 24 – dakpannen en slecht weer

We zijn beiden weer fulltime aan het werk en zijn elk weekend druk met de woning, nemen wat meer vrij dan normaal om dingen wat sneller af te kunnen ronden. Aangezien het weer maar steeds niet mee zit proberen we elke mooie dag te benutten om dakpannen te plaatsen.

De dakpannen, het schiet niet op met dit weer!

We zijn al verder dan op onderstaande foto en willen dit weekend dan ook de gehele achterkant vol leggen, indien het weer het toelaat.

De plattedakbedekking, EPDM, is met tijdelijke latten vast gezet ivm het plaatsen van de pannen, je moet toch het plattedak op en grote kans dat je anders het rubber lek maakt. Om dit te voorkomen schroeven we de latten allemaal los als we aan de gang gaan en rollen de dakbedekking op tot we klaar zijn en rollen het weer terug en schroeven het weer vast. Tot de pannen allemaal liggen en we niet meer intensief aan het werk hoeven op het platte dak kan de dakbedekking EPDM vastgelijmd worden.

 

De pannenlift is in werking, voor 85,- hebben we een lier gekocht welke maximaal met 1 katrol ertussen 200 kg kan tillen.
In onderstaande bak kunnen 20 pannen a 4,2kg zonder dat de bak het begeeft.

 

Geen goed weer?

Maar mocht het geen goed weer zijn om het dak op te gaan zijn er voldoende klusjes binnen en buiten om uit te voeren.

– Ondersabeling afronden
– Isolatie voor de fundering op maat maken en plaatsen
– Isolatie binnen verder plaatsen
– Kieren dichten met pur
– Oneffenheden uit de ruwe vloer halen met zandcement in voorbereiding op de vloerverwarming

 

En verder…

Morgen, 15 juni 2012, worden de kozijnen en deuren gesteld door TIFA Overbeek en de inspectie in opdracht van de bank komt langs om te beoordelen of de laatste uitbetaling van het bouwdepot gedaan kan worden. Beoordeling houd in, is het huis wel goed gebouwd en volgens de opgegeven specificaties etcetc…

Volgende week kunnen we ons hart op halen met de gevelbekleding, deze wordt geleverd. Voordat we hiermee aan de slag kunnen moeten eerst de dakpannen erop liggen.

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *