Bouwboek – einde van week 25 – planning en rabat verduurzaming

Planning?

De planning is weer omgegooid mede dankzij het weer.

Elke week plan je wat je wilt doen dat weekend, en dan steekt het weer er weer een stokje voor. Deze zomer is meer een herfst…

We hebben besloten de dakpannen even te laten voor wat het is, en ons grotendeels te concentreren op de gevelbekleding. De woning is waterdicht met de blauwe folie op het dak en deze folie is gegarandeerd 6 maanden UV-licht bestendig, daarna gaat de kwaliteit achteruit en zullen er lekken ontstaan in de folie.

De houtvezel platen tegen de wanden aan zijn daar in tegen nu nog 6 weken UV- licht bestendig voordat de kwaliteit achteruit gaat.

Met deze kennis en omdat we meestal met zijn 2-en zijn, gaan we eerst de gevel afmaken.

Gevelbekleding

Afgelopen weekend zijn we lekker druk geweest met de gevelbekleding, bijna al het Red Cedar is nu aan de achterzijde geolieed met gekookte lijnzaadolie en 20 % terpentijnolie (wordt gewonnen uit dennenhout). Dit mengsel zorgt voor een diepere impregnatie in het hout.

De geoliede planken zijn mooi donkerbruin geworden.We hebben ook diverse planken die heel licht, gelig, blijven.  Om het geheel mooi ogend te houden gaan we de planken selecteren op kleur zodat je geen hele donkere met licht planken direct naast elkaar krijgt op de gevel.

De stapel Douglas lag nog buiten en is helemaal nat geregend. De helft is binnen gelegd om te drogen zodat het volgend weekend geolied kan worden.

Al het isolatie voor de fundering, als deze platen er allemaal tegen aan staan kan het helemaal opgevuld worden met aarde.  Kunnen we zonder een slotgracht de woning in…

Hieronder een foto van onze dikke muren, met daarin een raamkozijn verwerkt.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *