Bouwboek – einde van week 32 – dakpannen tekort en gevel

Alle dakpannen liggen erop.We komen tot de conclusie dat er nog 10 hoekpannen besteld moeten worden. Er is vanaf tekening besteld maar ergens is er iets mis gegaan waardoor we 5 hoekpannen aan iedere zijde tekort komen.

We hebben nog ongeveer 100 normale pannen over en 50 halve pannen.

Er zijn nog diverse kleine afwerk klusjes:
Zoals de goten (naast de dak opbouwen) boven de pannen uit laten komen met een loodvervanger in dezelfde kleur als de pannen.Er moet nog een vorst afgeslepen worden zodat het past met de hoekvorst. Hoekpannen bestellen. Knik pannen bevestigen.

Met het prachtige weekend zijn we gestart met de gevel.

We hebben diverse uren besteed aan voorbereiding. Er is een buiten werktafel gemaakt van brandhout pallets (hoeven niet retour gezonden te worden) en er is uitgezocht hoe de hoeken gezaagd moeten worden.  Het hout moet nog wel geolied worden (gekookte lijnzaadolie en 20 % terpentijnolie) aan de zicht zijde maar door ruimte gebrek binnen is dit nog niet gebeurt. Het oliën zal op de gevel moeten gebeuren.

We beginnen express op het stuk wat het lastigste is, 2 hoeken in 1 plank verwerken.
Zo heb je alles meteen in het begin gehad en kan je daarna zonder na te denken verder werken.

En verder…

Al het Red Cedar is aan beide zijden geolied.

De pannenlift is uit elkaar geschroefd zodat de balken gebruikt kunnen worden als regelwerk voor de gevelbekleding (zie de dikkere balken bij de ramen).

Einde van de dag waren we het zat om verder te gaan met de gevelbekleding en hebben nog een stukje plat dak geïsoleerd met glaswol. Het glaswol was al op maat gemaakt op een regenachtige dag.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *