Bouwboek – einde van week 34 – gevel, vloerverwarming, stroom

We zijn een stuk verder met de gevel gekomen afgelopen week. Het regelwerk voor de bovenkant zit er op, de planken aan de rechterzijde zijn alle geolied (met gekookte lijnzaadolie en 20% terpentijnolie) en de hoekjes bij de twee ramen zijn ook betimmerd met rabat wat overigens nog niet te zien is op deze foto.

We hebben weer contact gehad met Liander over de stroomaansluiting. Zij zouden contact gaan zoeken met de aannemer zodat er een afspraak gemaakt kon worden voor ons. 2 dagen later werden we gebeld om een afspraak te maken op 28 augustus. Worden we donderdag gebeld “we zijn nu in de buurt dus we komen even graven”
Wij waren beide niet thuis en zijn met een rot gang die kant op gegaan om de deur open te kunnen doen zodat de meterkast aangesloten kon worden…

De hoofdleiding langs de weg:

Het was een regenachtig weekend waardoor we binnen aan de slag moesten.
Een deel van de ruwe beton vloer is vlak gemaakt. Doordat onze betonvloer uit kanaalplaten bestaat hebben wij de naden tussen deze platen volgestort met beton. Alleen op veel plaatsen is het beton ingezakt of niet voldoende gevuld waardoor  er kuilen zijn ontstaan tussen de platen. Deze kuilen zijn nu opgevuld met zandcement. Er zijn ook een paar kanaalplaten met een afwijkende breedte maat waardoor deze niet in de standaard kanaalplatenklem paste. Er zijn hijsogen in de platen vast gegoten. Er zitten op deze plaatsen 1 tot 2 cm verhoogd beton. Het eraf bikken kan maar het is te hard en je bent hier erg lang mee bezig.  Om dit te versnellen hebben we een betonslijp schijf gekocht welke op de haakse slijper past. Handschoenen en beschermende kleding dragen is wel een vereiste de haakseslijper schiet het beton in het rond waardoor je makkelijk gewond kan raken.
Het vlak maken van de ruwe vloer is nodig voor de vloerverwarming. Wij maken gebruik van de Tacker isolatieplaten. Een isolatiesysteem waarbij de vloerverwarmingsbuizen op de isolatieplaten bevestigd worden door middel van Tacker-nieten. De nieten worden in een piepschuimen ondergrond bevestigd.
De winkel waar dit besteld is: http://www.vloerverwarming-direct.nl/ 

We hebben ruwe Douglas planken gehaald om het plafond te maken bij de entree. Deze planken worden eerst geschuurd met 40 en daarna met 120 om een mooie gladde plank te krijgen. Voor het schuren gebruiken wij een roterende excentrische schuurmachine.

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *