Bouwboek – einde van week 38 – garage, prof gereedschap

De zaagtafel
Er is een zaagtafel gekocht voor het maken van de binnendeuren en het verzagen van de grote OSBplaten.

Het zagen deden we eerst met de kleine tafel welke je rechtsonder op de foto ziet staan. We hebben al 1 kleine tafel gesloopt en ze hebben weinig kracht waardoor de zaag continu hapert met het zagen. Om ergenissen, ongelukken en tijdverlies te voorkomen hebben we een professionele zaagtafel gekocht.

De garage
Aan het huis zit nog een garage. De garage hebben we, in verband met financiële overwegingen, de ramen niet in laten bouwen. We zijn nog druk in gesprek met een handelaar welke de kozijnen kan maken voor ons maar het is allemaal maar lastig om de door ons gewenste maten toe te passen. We zijn nu aan het overwegen om de kozijnen zelf te gaan maken. De kozijnen moeten van gevingerlast lariks worden gemaakt omdat alle kozijnen van de woning ook hiervan zijn gemaakt. Het wordt dan ook niet geschilderd maar wordt gelakt met Wijzonol.


De gevel 

De achterzijde van de gevel schieten we lekker mee op. We hebben de slag te pakken en zullen dan ook proberen, indien het weer dit toelaat, het volgende week af te gaan ronden.
Afgelopen weekend zijn we verder gekomen dan op deze foto… De begane grond is helemaal bekleed met rabat.

 

De telefoonaansluiting…
Vorige week is er een bedrijf geweest voor de telefoonaansluiting. Binnen is de kabel aangesloten alleen buiten hadden ze wat problemen om de kabel te vinden. Hierdoor moesten ze even weg om iets te doen zodat de kabel makkelijker te vinden was. Toen hadden ze het gevonden. Gingen ze weer weg omdat ze toch wel een graafmachine nodig hadden… 1 uur later komen ze terug, de graafmachine heeft een lekke band en morgen komen we wel graven… Volgende dag waren we er niet toen hun aan het graven gingen, we vonden het wel best ze hoefden toch niet meer in huis te zijn. Toen we daar aankwamen bleek dat de kabel niet is aangesloten aan de hoofdkabel, het is alleen ingegraven. We zijn dan ook niet gebeld dat er een probleem was! Altijd leuk dit soort mensen…

 

Houten waterslag/ raamdorpel
Onze eerste houten waterslag/raamdorpel begint vorm te krijgen. We gaan het nog lakken en er komt nog een gleuf aan de achterzijde om het achter het kozijn te haken. We maken de waterslagen/raamdorpels van Douglas dit omdat de gevel bekleed is met Douglas rabat.

We hebben 1 plank in stukken gezaagd en deze weer gedraaid op elkaar gelijmd met messing/veer en groef. Het hout zetten we gedraaid zodat het water er af glijd met de nerf mee van het hout.

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *