Bouwboek – einde van week 43 – slecht weer

Onze planning wordt continu door de war geschopt door het natte weer en aangezien we alles in onze vrije tijd moeten doen is het nu ook te snel donker om in de avond wat te klussen. Het is een nat jaar om lekker in je vrije tijd buiten te klussen aan de woning. De planning is constant in beweging met dit bagger weer. Als alles ‘goed’ was verlopen dan zou het dak al lang en breed klaar zijn voor de herfst. Nu is het wel waterdicht maar niet af.

Het dak
We hebben het voorste dakrand erop gemaakt en willen nu starten aan de achterzijde van de woning. Maar daar kunnen we het dak niet afmaken met dit natte weer en in de avond wordt het al gauw te koud om te lijmen. We hopen nog op 1 a 2 dagen droog en warmer dan 5 graden om het dak af te kunnen maken.
Bij droog weer kunnen we aan de voorzijde eindelijk het red cedar gaan bevestigen. Dit kan nu pas omdat de dakrand erop zit. Deze wordt namelijk ook bekleed met red cedar.

Garage
Door het slechtere weer zijn we maar met de kozijnen van de garage begonnen.Deze worden gemaakt van gelamineerd lariks. Het aflakken van het kozijn doen we niet liggend maar hangend. Zo kan je beide zijden in 1 keer doen. We hangen de kozijnen op met hijsogen en touw. De hijsogen hadden we nog over van tijdens de bouw.

 

Binnen
Door het slechtere weer is Wendy weer verder gegaan met het isoleren van het platte dak aan de voorzijde. We hebben dit niet prefab laten doen in verband met kosten besparing.

De riolering is aangesloten op de septic tank en de waterleiding is naar binnen gelegd. Nu hebben we een echte WC, wat een zaligheid!  We hadden een chemisch camping toiletje staan.


De waterslagen beginnen vorm te krijgen en zijn bijna klaar om geolied te worden met lijnolie en terpentijn. We zijn erover uit dat aflakken of wit te verven niet mooi wordt. We willen deze met 4 lagen lijnolie behandelen voordat ze naar buiten gaan.

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *