Bouwboek – Einde van week 7 – detaileringen en kanaalplaten

Aflopen weken hebben we in de bouwput niet veel kunnen doen door de strenge vorst.

Er is wel vooruitgang met de kozijnen en het casco.
De kozijnenfabriek ,TIFAOverbeek, en de cascobouwer, Bouwderij, zijn hun tekeningen op elkaar aan het afstemmen en deze tekeningen worden nog een keer gecontroleerd door HZBouwadvies.

De vloer is afgelopen vrijdag geplaatst zonder problemen tegen te komen.
Alleen de fabrikant heeft de kanaalplaten niet netjes op maat gemaakt waardoor sommige platen een paar cm in lengte van elkaar verschillen. Terwijl het dezelfde maatvoering was! Alles lag in 3 uur tijd.

De kanaalplaten moeten nog afgedopt worden, we hebben geen doppen meegeleverd gekregen. De fabrikant maar gebeld of dit nog geleverd kan worden voor maandag 27feb. Op donderdag ochtend kon het opgehaald worden, ong. 500 kanaalplaat doppen.

De randkist om de vloer is bijna klaar om gestort te worden op 27 feb..
We hebben ook het kwaliteitsverschil gemerkt tussen betonplex platen.
We hadden gehuurde bekisting welke ondanks het weer gewoon recht bleef en de platen waren perfect glad. Maar omdat de verhuurder deze snel terug wilde hebben moesten we zelf betonplexplaten kopen. We hebben ze voor 25euro per 2,5mx1,2m gekocht en alle platen zijn al krom na 1-2 dagen buiten gelegen te hebben.

We mogen komend weekend nog wel de kruipruimte in om te graven, mochten er lekken ontstaan/zijn met het storten van het beton moet je er wel onder kunnen om het te dichten.

Er is een eerste begin gemaakt met de moestuin het kruipad wordt gemaakt en het spitten is begonnen.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *