Bouwboek – Einde van week 9 – Waterslag ingebouwd, glas en pech

Afgelopen weekend hebben we niet veel kunnen doen door een kapotte afkortzaag. Deze is diverse keren uit elkaar geweest om het probleem te verhelpen, maar iedere keer ging het weer mis. Eén van de assen van de overbrenging van de motor naar de zaag liep uit het lager, waardoor deze tegen de behuizing van de machine aan ging lopen. Na wat hulp van mijn (Q) vader lijkt het euvel verholpen en kunnen we komend weekeind hopelijk verder met de laatste rabat delen (30 planken nog maar!).
Een klein deel van het benodigde rabat hebben we nog kunnen zagen voordat de afkortzaag er geen zin meer in had.

We wilden graag de voorgevel afmaken, dit is deels wel gelukt maar niet zoals we het wilden.  Langs de kozijnen hebben we kit en pur gespoten en het resterende houtvezel boven de kozijnen bevestigd. We hadden een stuk of 15 platen bij de oplevering van de woning erbij gekocht maar dit is nu op.

Nu zijn we op zoek naar 1 a 2 drukvaste houtvezel platen voor buitengebruik (o.a. Homatherm). Dit is nu ook niet het makkelijkste materiaal om via internet aan te kopen in deze hoeveelheden.

De draagbalken hebben een tweede grondverf laag erop gekregen. De volgende dag wilde we het gaan aflakken en dan is de luchtvochtigheid te hoog. Mist en motregen… Bah!
De verf die we hebben is een doorwerkverf voor in de winterperiode, Wijzonol LBH 4SO.

03-2013 Draagbalk buiten geverd 2de x

03-2013 Draagbalk buiten geverfd 2d

We zijn toen ‘maar’  begonnen om de waterslagen erin te maken. Het resultaat is zelfs beter dan we hadden verwacht. De plank is eronder geschoven en zat meteen klem onder het kozijn en het rabat. Door het rabat aan de zijkant kan de waterslag niet zakken bij het kozijn. We hadden namelijk verwacht dat er nog iets onder gemaakt moest worden maar voor zover lijkt dit niet nodig te zijn. De tijd zal het leren natuurlijk.

03-2013 Waterslag ingebouwd

03-2013 Waterslag ingebouwd (1)

03-2013 Waterslag zijkant detail 2

 

03-2013 Waterslag zijkant detail

 

De achterdeur van de garage is bijna klaar. We wachten nog op de deurschilden en op het glas komt nog een matte lichtdoorlatende folie tegen inkijk.

03-2013 Deur met raam

03-2013 Deur onderzijde

De openslaande deuren van de garage hangen er nog steeds kaal bij. We zijn opnieuw opzoek naar  geschaafd Sib. Lariks voor deze twee deuren..  De vorige verkoper laat niets meer horen.

03-2013 Garagedeuren openslaand

 

 

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *