Isolatie uitzoeken voor leidingspouw

Wat een oerwoud.
Wij zijn vele uren kwijt geweest om een goede vergelijking te maken tussen de isolatiematerialen.

Een aantal eisen waren:
– damp en vochtregulerend
– prijs niet te hoog
– Isolatiewaarde moet goed zijn

Onze eerste keus was houtvezel omdat dit damp en vochtregulerend is en een goede isolatiewaarde heeft. Alleen voor de prijs wisten we nog niet hoe deze in verhouding stond ten opzichte van de andere gelijkwaardige materialen.

We gingen dus opzoek naar een vergelijking.
We kwamen vele tegen zoals Hennep/Vlaswol/Papiervlokken/Schapenwol en Gerecycled katoen.

De eerste afvaller werd gerecycled katoen aangezien de fabrikant(en) nergens vermeld(en) dat het damp en vochtregulerend werkt. Het recyclen van katoen trok ons wel aangezien dit van oude niet meer bruikbare kleding wordt gemaakt maar het heeft geen regulerende werking.

Hennep, Papiervlokken en Schapenwol deze zijn qua brandbaarheid gelijkwaardig. Waarvan de fabrikanten van Papier en schapenwol een demonstratie geven wanneer de vlam op het product wordt gezet deze verkoold en niet verder uitbreid.
Bij Hennep weten we dit niet zeker maar valt desondanks wel in dezelfde Euro brandklasse als Papier en Schapenwol namelijk klasse E. De prijs van het ‘kale’ materiaal zonder arbeidsloon loopt sterk uiteen.

Vlaswol werkt damp en vochtregulerend, prijs is goed, isolatiewaarde is gelijkwaardig aan de eerder genoemde materialen. Vlaswol vat moeilijker vlam dan Hennep, papiervlokken en schapenwol, deze valt dan ook in Euro klasse C.

Houtvezel is nog steeds een kandidaat maar de prijs is simpelweg te hoog en vlaswol lijkt een goed alternatief voor ons.

Na onze zoektocht naar het juiste isolatiemateriaal hebben we een beknopte vergelijking gemaakt en op onze informatie site geplaatst onder het kopje isolatie.
De vergelijking werd gedaan op 10cm dikte per m2.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *