Ons idee samengevat

Het huis wordt energienul met behulp van Photovoltaics (PV) panelen voor het opwekken van de stroom. Om PV cellen bruikbaar en efficiënt te maken staat de voorgevel op het zuid-westen gericht.

De gevel welke op het zuid-westen staat gericht is dan ook geheel van driedubbel glas met geïsoleerde kozijnen.
Zo heb je het meeste profijt van de zon en voornamelijk is dit belangrijk in de winter. Door het huis zo neer te zetten is de uiteindelijk benodigde warmte wat opgewekt moet worden verder terug gedrongen.

Geen gebruik van gas voor de verwarming en warm water maar een warmtepomp welke door ons eigen opgewekte stroom werkt.
De ventilatie is een balans ventilatie met WTW (warmte-terug-winning), welke de uitgaande warmte van de lucht hergebruikt in de binnenkomende koude lucht.

Er is geen riolering aanwezig waardoor er gebruik gemaakt moet worden van een septische tank, welke overloopt in een helofytenfilter (rietveld) welke het vervuilde water weer filtert en terugleid naar een regentank.
De regentank staat aangesloten op de wc en is voor gebruik van de tuin en mogelijk nog het gebruik voor de (af)wasmachine(s).

Het huis wordt geheel van hout gemaakt dit in verband met het duurzame karakter. Bomen groeien terug. Daarbij zijn de kosten ook een stuk lager, het huis wordt prefab gemaakt.
De buitenkant wordt bekleed met Douglas en Red cedar welke alleen behandeld worden met lijnzaadolie.
Isolatiematerialen welke gebruikt worden zijn duurzaam, de muren en daken worden minimaal 30cm dik.
Voor de afwerking in het huis wordt gekeken naar een afbreekbare verfsoort zoals lijnolieverf.

Onze gedachte is een huis voor de toekomst waarbij uitputbare bronnen zoals gas/kolen en olie zoveel mogelijk vermeden worden.

Wij hopen met ons concept een voorbeeld te zijn dat het ook anders kan in NL.

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *