Pur en schoonmaak pistool – DIY

Hoe maak je een PUR pistool schoon?

Niet te vaak. Wij hebben ondervonden dat als je klaar bent met purren en het pistool elke keer helemaal doorspuit met cleaner dat het pistool kapot gaat. Waarschijnlijk omdat je alle rubbertjes welke erin zitten om het pur erin te houden ook weg spuit of kapot spuit.

Binnen de kortste keren kan je dan een nieuw purpistool kopen. Zo hebben wij er al 4 doorheen gehaald totdat we deze gouden tip kregen.

Als je de open purbus in diverse weken tijd weer gaat gebruiken kan de purbus op de pistool blijven zitten, alleen het tuutje schoonmaken en meer niet.

Volgende keer even schudden en het is alweer klaar voor gebruik.

02-2013 pur pistool op bus laten staan 2

02-2013 Pur pistool op bus laten staan

 

Hoe pas je PUR toe?

Het zet flink uit en zorg ervoor dat het niet tot de rand zichtbaar is als je het erin spuit. Doe dit tot de helft ongeveer en de rest wordt vanzelf gevuld door het uitzettende PUR. Als je dit niet zo doet krijg je veel PUR wat je gewoon weg kan gooien.

Soms is het ook erg lastig om te bepalen wanneer je ‘tot de helft’ zit met het PUR spuiten en dan is het een kwestie van inschatten…  Zolang je het maar niet tot de rand vol spuit, dan heb je teveel gebruikt.

02-2013 gewoon teveel pur

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *