Aug 142016
 

Ik blog niet zoveel meer maar dit betekend echter niet dat we stil zitten. De woning vordert gestaag door ons werk in de vrije tijd.
We wonen ondertussen beneden en dat geeft voor ons een hoop rust. We zijn aankomende maanden zeker nog wel bezig met afmaken van de rest van de woning.

Focus
Onze focus ligt nu op de buitenzijde van de woning en het weghalen van de veel te grote haag, deze is door onze verwaarlozing 9 a 10 meter hoog  gegroeid afgelopen jaren en erg breed gegroeid. De haag wordt vervangen voor jonge planten zodat we dit weer fatsoenlijk bij kunnen gaan houden nu het bouwen van de woning in rustiger vaarwater is gekomen.

08-2016 Haag weg halen


Moestuin

De moestuin is dit jaar ook verder in gebruik genomen en breiden we elk jaar weer een stukje verder uit. Er staat een kas om uit te proberen hoe dit gaat en of het ook echt aanslaat. Het gaat goed en we maken plannen om er een permanente kas neer te gaan zetten.
De moestuin gaat ook prima dit jaar. We hebben dit jaar het volgende eruit gehaald:
Sla verschillende soorten
Aardbeien
Frambozen
Loganbessen
Zure bessen
Witte en rode uien
Tomaten (in kas)
Truffel aardappels en normale aardappels
Paarse snijbonen
Basilicum (in kas)
Citroenmelisse
Salie
Tijm

Er staan nog een aantal planten waarvan nog niet zeker is of dit een succes wordt:
Een klein veldje suikermais (eerste keer)
Spruiten (veel last van slakken)
Artisjok (eerste keer)
Rode pepers (in kas)
Pompoen (laat opgekomen)
Komkommer (laat opgekomen)
Meloenpeer (in kas)
Kiwi (in kas)

Van de aardbeien, frambozen, loganbessen en zure bessen is ong. 3 liter jam van gemaakt.
Van de basilicum hebben we zelf pesto gemaakt om te bewaren.
We worden hiermee steeds een stukje meer zelfvoorzienend. Het uiteindelijke doel is om dit zoveel mogelijk te worden op een moderne en luxe manier.
De moestuin wordt alleen maar groter tot er niets meer bij kan. Zo kunnen we wellicht nog een kraampje aan de weg plaatsen met eigen gekweekte niet bespoten groente en fruit.
We zitten ook voor de toekomst te denken om een soort ondergrondse kelder te maken als koeling om geweckte groentes en fruit te bewaren e.d..

Binnen
Paar foto’s van het interieur e.d..
We zoeken meubels uit welke er apart uit zien zodat het past bij ons idee en tegelijkertijd ook goed betaalbaar is. We kopen dan ook veel tweede hands of als we niets kunnen vinden dan maken we dit zelf voor een fractie van de aankoopprijs. De keuken is volledig door ons gemaakt en alles wat we daardoor hebben kunnen besparen hebben we de apparatuur voor kunnen kopen.
Ik denk dat je het wel zo kan zien doordat we heel veel zelf doen geen geld hoeven uit te besteden aan anderen en dit maakt het voor ons mogelijk om sneller vooruit te gaan dan wanneer je alles altijd zou uitbesteden. Door het werk zelf te doen betalen wij onszelf in principe het eigen uurloon wat je anders uit zou moeten betalen. We verdienen in weze het geld door te werken in onze vrije tijd aan de woning / tuin. Dit maakt het dan op zijn beurt weer mogelijk om bepaalde andere zaken aan te kunnen kopen wat we na een afweging tussen het zelf doen / uitbesteden / tijd en wat levert het op bekijken.
Hetgeen waar je altijd op bereid moet zijn is de mogelijkheid om het zelf te willen doen, door te zetten als het tegenzit en eigen tijd in te steken.

Wij hebben altijd al gedacht als je je vrije tijd altijd nuttig besteed dat je ook meer kan bereiken.
Dit doen we afgelopen jaren alleen maar en alles wat je op de blog leest is in onze vrije tijd opgebouwd terwijl we allebei 40 uur per week werken op kantoor en dan nog rond de 20-30 uur per week wordt gewerkt aan het afmaken van de woning.

 

 

%d bloggers like this: