Het idee #2

Een tijdje terug reden we langs dit gebouw van hout en we vonden dit beide erg mooi, dit zal redelijk in de richting liggen met wat wij gaan gebruiken.

Wij zijn gisteren bij een open dag geweest voor het demonstreren van zonnepanelen en zonnecollectoren. Dit was een leerzame ervaring. Bijvoorbeeld een zonneboiler/collector heeft een hoger rendement naar mate het verbruik stijgt. Gisteren een foto gemaakt van de bevestiging voor het zonnecollectoren systeem, misschien wel interessant om te zien.

Een onverwachte bonus waren de pannen welke eronder liggen. We hadden eigenlijk nog niets gevonden wat echt aan onze eisen voldeed maar deze komen toch aardig in de richting met wat we willen.

Waarschijnlijk stappen we ook helemaal af van de bodemwarmte. Dit wordt anders te veel van het goede als we een groot systeem aan zonnecollectoren hebben, zeg ongeveer 100 buizen en 750 liter, en dan nog een cv kachel en eventueel een element in de zonneboiler om de winter door te komen, hebben we eigenlijk al voldoende om het huis op temperatuur te houden. Misschien voldoet een iets kleiner systeem ook al met de passiefhuis normen maar dit moeten we nog berekenen.


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *