Plannen voor de tuin

Wendy is gek op tuinieren. Het balkon, de vensterbank en de vloer achter de vensterbank van het appartement waar wij nu wonen staan vol met (eetbare) planten.


In een echte moestuin kan je natuurlijk veel meer als in potten op het balkon en de vensterbank! Door het formaat van de tuin hopen wij om een groot deel van het jaar groente te kunnen eten uit eigen tuin.

Onze plannen:

Kas wordt minimaal 20m2, de kas wordt zo ontworpen dat het in de zomer er relatief koel blijft en in de winter alle zonlicht binnenhaalt en zo warm mogelijk is. Het doel is om in de winter nog een goede teelt te hebben uit de kas.

Moestuin begint met 30m2 en deze wordt verder uitgebreid als de tijd vordert. De moestuin komt om de kas heen te liggen.

De punt van de tuin wordt graan of maïs verbouwd, geschat is 15m2-20m2.

Er komen diverse fruitbomen te staan, naast de kas (oost-zuid) zodat het geen/weinig zonlicht van de moestuin kan wegnemen, twee appelbomen, twee perenbomen en eventueel andere bomen.

Voor de windbrekers van de tuin net voor de weg komt een haag te staan. Een gedeelte van deze ‘haag’ zullen bramen worden, ver weg van de moestuin om overwoekering te voorkomen. De bramen worden in een hekwerk gemaakt om de groei controleerbaar te houden.

Voor het tuinafval willen we de hulp van geiten in schakelen en een composthoop maken.
De composthoop komt aan de andere kant van de kavel te liggen.
Een gedeelte van het tuinafval en compost gebruiken we weer om te mulchen.

We denken eraan om kippen te nemen welke onder andere het land kunnen om wieden en bemesten als er een oogst is geweest, maar de indeling van de tuin zal zich hier waarschijnlijk moeilijk voor lenen. De kippen zorgen wel voor verse eieren.

Comments

One response to “Plannen voor de tuin”

  1. Hekwerk Avatar

    Bedankt voor het delen! Succes verder nog 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *