Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Wendy en Quintin 24 en 28 jaar jong op het moment van schrijven.

De afgelopen jaren hebben wij tijdens onze zoektocht naar een nieuw huis een wat minder traditionele visie ontwikkeld over wonen. Wij hebben veel gelezen (tijdschriften, boeken, Internet), TV-programma’s gekeken, beursen bezocht en met mensen gepraat.
Langzamerhand is er een idee ontstaan voor onze ideale woning. Deze woning was en is nergens te koop. Toen hebben wij een beslissing genomen:

Ons eerste huis wordt niet gekocht maar door onszelf gebouwd.

Niet zomaar een huis uit een boekje, kant en klaar… Nee, een huis waarvan het achterliggende concept aansluit met onze visie. Wij zijn gaan schetsen en fantaseren, waarna we met ons idee uiteindelijk bij HZ Bouwadvies terecht zijn gekomen. In samenwerking met HZ Bouwadvies is hierna het huidige ontwerp tot stand gekomen.

Achterliggende reden van de bouw:
Waarom zouden twee jonge mensen zo’n groot project op zich nemen? Onze zoektocht naar een nieuw thuis begon bij rijtjeshuizen, doordat ons budget groeide konden wij verder kijken. We kwamen uit bij 2-onder-1 kap woningen en vrijstaande woningen. Erg mooi allemaal, maar onze visie ontwikkelde zich ook steeds verder. Geen enkel huis kon voldoen aan onze wensen. Het idee begon vorm te krijgen, moesten wij het huis dan maar zelf gaan bouwen?

Huis van de toekomst
Niet zoals het huis van de toekomst waar wij vroeger allemaal wel eens met school naartoe zijn geweest, met allerlei (overbodige) technische snufjes die net niet handig werken. Gewoon een normaal huis, maar dan beter. Een huis wat ruim voldoet aan de huidige eisen van het bouwbesluit. Een huis wat zijn eigen energie opwekt en zeer weinig energie nodig heeft voor warmte. Om het concept compleet te maken wordt het huis gebouwd van hout. Een natuurlijk en hernieuwbaar materiaal.

Zoeken naar een kavel
Opeens zagen wij een stuk grond te koop staan. Het voldeed aan alle eisen! Daarbij is het ruim drie keer groter dan wat wij verwacht hadden te kunnen kopen met ons budget. Er waren in eerste instantie een aantal dingen waar we ons overheen moesten zetten, zoals geen aansluiting op riolering, geen kabel/glasvezel, en een gelegen aan een relatief drukke weg. Het eerste nadeel hebben we omgezet tot een voordeel, een tweede nadeel is op te lossen met geld en met die laatste kunnen wij wel leven. We wonen tenslotte nu ook aan een drukke weg…

Comments

2 responses to “Wie zijn wij?”

 1. tiny oosterman Avatar
  tiny oosterman

  Dag Wendy enQuintin, ik kom regelmatig langs jullie huis in aanbouw en werd steeds neiuwsgieriger. Via de website van HZb kwam ik bij jullie blog. ik vind het heel mooi worden en wat goed dat jullie zo bewust bezig zijn. Mijn man en ik hebben 25 jaar geleden ook in eigen beheer en met veel zelfwerkzaamheid een vrijstaand huis gebouwd. Dat is een hele enerverende en spannende tijd, weet ik nog heel goed. En de interesse voor zelfbouwers blijft dan. Ik wens jullie veel succes en zal het proces via jullie blog af en toe volgen, hartelijke groet Tiny Oosterman, Nieuwe Niedorp

  1. Wendy Avatar
   Wendy

   Bedankt! Het zelfbouwen kost wel wat tijd en geduld zoals jullie vast maar al te goed weten. We zijn beide erg gemotiveerd om er een mooie woning van te maken. Elke keer als je weer wat afrond is het weer iets meer af.

   Jullie zijn welkom om een keer langs te komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *